Menü

owl-carousel

Az Android szó szerint beletapos a gázba!

Bombaként robbant a napokban a hír, miszerint a Renault, a Nissan és a Mitsubishi modelljeibe Android rendszer kerül. A felek megállapodása szerint az autók média- és járműinformációs rendszerében az Android platformját fogják alkalmazni.

Az MTI értesülései szerint nem is kell sokat várnunk erre a rendhagyó házasságra, hiszen a gépipari konszern autói 2021-től olyan infotaiment központtal lesznek felszerelve (információs, tájékoztató, szórakoztatómodul), melyben az Android veszi át a platformosított irányítást. És hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Például azt, hogy a Google navigációja vagy éppen asszisztense okostelefon nélkül is elérhetővé válik az érintett típusokban

Android AutoBár a világszerte kezekben lévő telefonok a nyolcvan százalékán a Google operációs rendszere fut, a konszern járműi más platformokkal is kompatibilisek lesznek. Mellékes, de cseppet sem érdemtelen adat, hogy a Renault, Nisan, Mitsubishi a tavalyi esztendőben 10,6 millió járművet értékesített a világon, de nincsen megállj, hiszen a konszern 2022-re megcélozta a 14 milliós termelés elérését.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Mobiltelefon Android

Keresés