Menü

owl-carousel

Allwinner Glass: Kínában is okosszemüvegen ügyködnek

Olcsó okosszemüvegen dolgozik az Allwinner

Még mindig nyitott a kérdés, vajon szükségünk van-e okosszemüvegre, de ezt az összetett felvetést már csak terjedelmi okok miatt sem tisztünk megválaszolni. A Google Glass mindenesetre nem aratott osztatlan sikert, és ez elsősorban a magas árának volt köszönhető (1500 dollár, azaz több, mint 400 ezer Ft). A processzorairól elhíresült Allwinner azonban egy olcsó, alig 200 dolláros Glass alternatíván dolgozik, ami a gyártó állítása szerint sokkal jobb lesz, mint a Google megoldása. 

Az okosszemüveget cseppet sem meglepő módon, az Allwinner saját lapkája, az A33 hajtja majd, ami egyébként ott duruzsol több táblagép belsejében is. A készülék dizájnját a tajvani Coretronic tervezte, de így elsőre eléggé hasonlónak mondható a Google Glasshoz, ráadásul ugyanazzal a prizma technológiával lesz ellátva, mint a keresőóriás kütyüje. Az újdonságban lesz Wi-Fi és Bluetooth modem is, valamint támogatni fogja a hangvezérlést, abban az esetben, ha összepárosítják egy okostelefonnal.

Bevallom, kicsit szkeptikus vagyok ezzel a 200 dolláros árral kapcsolatban, de ha tényleg ennyibe fog kerülni, és valóban olyan jó lesz, mint ahogyan ígérik, a Google-nek fel kell kötnie a gatyáját. Az okosszemüvegekről bővebben itt olvashattok, kedvcsinálónak pedig ajánlom a lenti videót, ahol kicsit közelebbről is megnézhetitek, hogy pontosan milyen lesz az Allwinner kütyüje.

 Forrás: Napidroid

Okosszemüveget készít a Lenovo!

Egyre több gyártóról lehet olyan híreket vagy pletykákat hallani, hogy az okossszemüvegek piaca felé kacsingatnak. Legutóbb a Lenovo jelentette be, hogy egy ilyen eszközt készít.

A Lenovo C1 néven futó készülékről önmagában elég keveset tudunk, de mivel ez a Vuzix M100-as modell átdolgozott változata lesz, ezért sejthető pár dolog.

vuzix-m100-smart-glasses

Az M100 egy 1GHz-es OMAP4460 processzorral rendelkezik, amihez 1GB RAM társul. Az Android 4.0.4-es verzió fut a készüléken, belső tárhelyből pedig 4GB-t van benne. Ezek mellett Wifi és Bluetooth is rendelkezésre áll. Ettől persze eltérhet majd a Lenovo okosszemüvege.

A Vuzix M100 egyébként elég egyedi formával rendelkezett, mint ahogy az a fenti képen is látható. Ezzel szemben a Lenovo készüléke inkább egy Google Glass klónnak tűnik az első prototípus alapján. Érdekesség egyébként, hogy az új okosszemüveg akkumulátora nem a szárban található, hanem a nyakunk köré kerül.

lenovo-c100

A Lenovo C1-ről októberben derülhet majd ki több részlet, de az áráról már van némi sejtésünk, ugyanis a fejlesztői verziója 8000 jüanba kerül majd kínában, ami átszámolva nagyjából 300 ezer Ft. Ez már majdnem megegyezik a Google Glass árával, tehát erősen kérdéses az új kihívó sikere.

Forrás: Okosszemuveg

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés