Menü

owl-carousel

Olcsó négymagos okostelefon ! Számít a magok száma?

Egyre többet hallhatunk a legkülönfélébb többmagos készülékekről, ahogyan a notebookokat, tableteket, úgy a telefonokat illetően is.Ez nem is csoda, ugyanis a közép kategóriában ez a teljesítmény már szinte alapkövetelmény, azonban olcsó négymagos okostelefont találni egyáltalán nem egyszerű feladat.De mit is tud egy olcsó négymagos okostelefon?

Négymag "Lenni vagy nem lenni? Ez itt a kérdés!"

Szükség van sokmagos készülékekre?

A mag


A magok száma több tényezőt is befolyások, s ezek közül természetesen az elsődleges a teljesítmény. A processzor magjainak számával a számítási feladatok feloszlanak, így ameddig az egyik mag le van foglalva egy adott területtel, addig a másik egy teljesen független feladatot végezhet. Ez egy nagyon fontos tényező a többmagos készülékek esetén, amit mindenképp érdemes szem előtt tartani.

Viszonylat


Ne feledkezzünk azonban meg arról, hogy a notebookok és tabletek, vagy telefonok processzorai nem egyforma teljesítményűek, még akkor sem, ha a magok száma egyezik. A processzorok teljesítménye sok tényezőtől függ, ami egy külön könyv témája lehetne, az azonban kétségtelen, hogy a teljesítmény az eszközök között nem egyforma. Ez természetesen nem hátrány, sőt, pozitívum, mivel az okostelefonokban található processzorok teljesen más optimalizálási sablon alapján készülnek. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a telefonok esetén a hűtés nem oldható meg könnyen, s ezért a processzorok kialakítása is más.

Konklúzió


összegezve tehát, az olcsó négymagos okostelefon processzora nem egyeztethető össze egy notebookban, vagy asztali számítógépben található processzorral, de fontos, hogy a két eszközt nem is érdemes egymással összehasonlítani, mert teljesen más célt szolgálnak. Ez természetesen igaz a képi megjelenítés kapcsán is, ahol a teljesítmény szintén eltér. Ugyanakkor az áruházunkban található olcsó négymagos okostelefonok között olyat is találni, amely teljesítményben jócskán leköröz néhány hordozható számítógépet is.

Persze ezekkel a telefonokkal már kedvünkre játszhatunk a legmodernebb játékokkal és biztosak lehetünk benne, hogy akadás mentesen futnak majd!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés