Menü

owl-carousel

Zopo C2 Platinum: egy elfogulatlan értékelés

Bár az alanti véleményt megfogalmazó úriember ugyan nem AZOlcsóság webáruházon keresztül vásárolta meg Zopo márkájú mobiltelefonját, mégis sikerült egy olyan elfogulatlan, valamint kiegyensúlyozott véleményt formálnia, amivel érdemes foglalkoznunk. Azért is, mert sikerült egy teljes értékelést adnia első kézből, másrészről a Zopo márka mobiljai igen népszerűek, így a vásárlás előtt állók döntését mindenképp segíti, harmadsorban pedig webáruházunk információi is hozzájárultak az értékeléshez, amit ezúton is szeretnénk megköszönni.


Zopo C2 Platinum: egy elfogulatlan értékelés

A véleményben használt őszinte, pozitív értékelések azt tükrözik, hogy a kínai mobilgyártás piacán igenis meg van az a gyártó cég, amely kiváló felszereltségű okos mobilokat tud készíteni. Ami méltó lehet arra, hogy Európában és hazánkban is szolgálja a kommunikáció immár igen magasra tett mércéje szerinti elvárásokat, túllépve a „kínai termék csak olcsó és rossz minőségű lehet” beidegződésen.

Ne is fokozzuk tovább a kedélyeket, olvassuk együtt Károly véleményét a Zopo C2 Platinum mobiltelefonról:

„Már az első kézbevételkor kitűnik az elegáns, elsőrangú, nagyon vékony, 8,5 mm-es kivitel. A gyártó elég szűkmarkú a tartozékokkal, semmi plusz elem, képernyővédő fólia, vagy valami hasonló "ajándék". Igaz, mikor a telefonomat jobban szemügyre vettem, a Gorilla Glass ellenére, még egy képernyővédő fóliát is találtam rajta. Remélhetőleg ez a "kettős" védelem elégnek fog bizonyulni egy esetleges esés esetén. Mindenesetre mindenkinek ajánlanék azért még egy "Original Flip Case" vételt, ami úgy 8-10EURó árban van. A telefon még ezzel sem lesz nagyon vastagabb.

Bekapcsolás után elsőre látszódik a FULL HD-s kijelző gyönyörű képvisszaadása. Az viszont, hogy a képernyő SHARP LTPS-e, számomra rejtve maradt. Igaz ugyan, hogy a gyártó a C2 piacra dobásánál ezt nagyban reklámozta, de a C2 Platinum esetében ez már nem volt ennyire nyilvánvaló. Maga a telefon nagyon fel van "szerelve" mindenféle érzékelővel. Az "Elixír 2" program 10 fajtát mutatott ki, plusz a mikrofon.

A kamerák sem hagynak semmi kívánnivalót maguk után, mind az elülső/5Mpixel/, mind a hátsó/13Mpixel/, gyönyörű képeket csinál. A képkészítésnek 8 fajta módja van, köztük éjszakai, sport, mosoly, panoráma, stb…

Videó FULL HD-ben, nagyon jó színekkel. úgyhogy, egy esetleges második fényképezőgépnek, vagy videónak is nagyon megfelel. A hangzása is átlagon felüli, még a csomagban levő fülhallgatóval is.

Amit negatívumként említenék, az a rádió. Szerintem nem RDS rendszerű, ugyanis nem irja ki az állomások nevét. Nem fülhallgatóval való hallgatásnál a hangerő nagyon gyenge. Nincs mód sztereo-mono átkapcsolásra. Viszont van lehetőség az éppen sugárzott adás felvételére. A gyorsaságra sem lehet semmi panasz, mindenre szinte azonnal reagál. A filmeket zökkenésmentesen játssza le. Az OTG funkciónak köszönhetően, szinte bármit hozzákapcsolhatunk, feltéve, ha van Micro USB-OTG kábelünk.

Használható a telefon, mint WI-FI HotSpot is. Azért érdekelne, ilyen nagy tudású telefonba miért nem fér bele még egy NFC funkció?

A navigáció egy SYGIC-kel nagyon jól működik, habár a hangerő lehetne itt is magasabb.

A képernyő fényereje nagy mértékben állítható. Van automata mód is, ez nappali fénynél nem igen vált be, teljes fényerőnél viszont napsütésben is elég jól látható. Az akku normális használatnál nálam úgy 2-2,5 napot bír ki. A tárhely 1,7GB, plusz 16GB ROM/ebből kb. 12GB áll rendelkezésre/, plusz micro SD kártya 64GB-ig.

Mindent egybevetve, egy majdnem csúcsminőségű telefonnal állunk szemben, egész elfogadható áron.

Egy esetleges baráti találkozásnál bátran kitehetjük magunk elé a bárpultra. Biztosak lehetünk benne, hogy sokan meg fogják csodálni.”

Az azolcsosag.hu webáruházban hasonló Zopo C2 csúcskategóriás mobiltelefonokat találhat a látogató, s ha épp egy ilyen vásárlása előtt vacillálna, az idézett vélemény alapján egész biztosan tud dönteni.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés