Az Aliexpress és a Wish alkonya? - Júliustól ráfizethet ha ezeken rendel!

Az Aliexpress és a Wish alkonya? - Júliustól ráfizethet ha ezeken rendel!
Ez jelentős változást hozhat a magyar vásárlók számára. A Magyar Posta minden AliExpress csomagot megvizsgál.

Az olyan kínai webáruházak mint az Alibaba, az Aliexpress, vagy akár a Wish, évről évre egyre nagyobb forgalmat generálnak, és ahogy azt a minner.hu írja, csak az Aliexpress mintegy 560 millió csomagot továbbít Európába évente. Ezt a keresletet nem csak a lokális üzleteknél, vagy akár multiknál kedvezőbb áraiknak köszönhetik. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy néhány euró, vagy párezer forint elköltése után csak ráböktünk az ingyenes szállítási lehetőségre – és néhány idegesítő kivételtől eltekintve – 30-60 napon belül egyetlen extra fillér kiadása nélkül kézhez kaptuk, amit rendeltünk, vagy legalábbis valami hasonlót.

Az egészen olcsó, ráadásul ingyenes vagy jelképes összegű szállítással rendelt apróságok vásárlása értelmét vesztette. Egy gyakorlati példa: egy halat formázó, szilikon borítású pergető horgászcsalit eddig 0,95 dolláros ár + 0,63 dolláros szállítási díj összegéért, vagyis 1,58 dollárért tudtam megszerezni. Ez mától (0,95 + 0,36) X 1,27 + 1,35 = 2,93 dollárba, vagyis majdnem pont a duplájába kerül.

EU raktárak

Eredetileg is úgy volt, hogy az EU raktárakat nem piszkálják meg, és onnan rendelve továbbra sem kell áfát fizetnünk, hiszen azok már meg vannak adóztatva (a raktárba érkezéskor az adott országban elvégzik rájuk a vámügyintézést), EU-n belüli áruforgalom után pedig továbbra sem kell áfát, vámot fizetni. Ez teljesen jól működött eddig, és beszállítónk megerősítette, hogy a továbbiakban sem lesz ebben változás, náluk nem rakódik felár az EU raktáras termékekre. Ebből következik, hogy Azolcsosag.hu-n levő EU raktár jelölésű termékeknél is ez a helyzet.

Viszont az Aliexpress.com esetében rákerül az áfa az EU raktáras termékekre is, Így az Aliexpresses EU raktárak előnyei egyáltalán nem érvényesülnek!

Egyéb tehermentes szállítási módok

Beszállítónk EU Forward szállítási módja hatalmas sláger volt eddig is, és valószínűleg ezután is az lesz. A Kínából érkező csomagokat lehet ilyen szállítással kérni, ami feláras ugyan (15,000Ft érték alatt 2000Ft), de közel sem annyira drága, mint a vám. Ha ezt választjuk, akkor továbbra sem fogja importköltség terhelni a csomagunkat, tehát jelenleg extra költség nélkül rendelhetünk Azolcsosag.hu-n keresztül ha az EU FORWARD szállítási módot választjuk!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Aliexpress Wish
Az oldal tetejére