Barion Pixel
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked. 

[TESZT] BMAX B6 Plus Mini PC | Kicsi a bors, de erős!

[TESZT] BMAX B6 Plus Mini PC | Kicsi a bors, de erős!

Ebben a vikkben a BMAX B6 Plus mini pc-t szeretném bemutatni nektek. Igazán érdekes választás, hiszen kis mérete ellenére magas teljesítményű gépről beszélünk, amely igen jól szerepelt a teszten.

Kezdjük talán a fizikai paraméterekkel. Mivel mini pc-ről beszélünk, már maga a csomagolás is árulkodó, hogy milyen kis méretű gépről is lesz szó. A dobozt felnyitva a mérete még így is megdöbbentő, hiszen alig tenyérnyi az egész gép. A tetején egy stílusos BMAX logo látható. Kis mérete ellenére súlya jelentős, amely megnyugtató, hiszen innen is tudhatjuk, hogy minden szükséges komponens – aktív hűtés és egyebek – megtalálható majd benne. A csomag tartalma továbbá a gép tápegysége, valamint egy HDMI kábel is.

A csatlakozásokat tekintve a két HDMI bemenet mellett 3.5mm-es jack bemenet, egy type-c bemenetet, három darab USB bemenetet, valamint egy lan portot találunk. A két oldalán láthatjuk az aktív hűtéshez szükséges rácsot, az alján pedig gumitalpakkal látták el a biztonságos tárolás érdekében.

A technikai paraméterei igencsak meggyőzőek. Kétmagos és négy szálas Intel Core i3-1000NG4 processzorát 3.2GHz-es maximum órajel jellemzi. Intel Iris Plus Graphics videókártya található meg a készülékben, valamint 12 GB-os memóriája pedig a kínai termékek esetében nem igazán megszokott. Végezetül egy 512 GB-os SSD-vel is ellátták, amely bizony nem csekély. Dual band wifi adaptere és 4.2 Bluetooth adaptere pedig igazán praktikus és könnyű használatot eredményez majd.

Nézzük az üzembe helyezést, amely rendkívül gyors és egyszerű. A hdmi, valamint lan kábellel való összekötés, valamint a tápegység biztosítása után már be is kapcsolhatjuk a gépet. Érdemes továbbá természetesen egy egérrel és egy billentyűzettel ellátni, legyen szó vezetékes vagy vezeték nélküli megoldásról. A pár másodperces bekapcsolás után máris a Windows beállítások fogadnak. A telepítési lépések és a nagyrészt opcionális beállítások mindösszesen pár percet vesznek majd igénybe.

Természetesen az alapvető beállításokkal érdemes kezdeni azok számára, akiknek speciális igényeik vannak az operációs rendszerrel szemben. Az első tesztek között volt az SSD írási és olvasási tesztje, amely alapján elmondhatjuk, hogy egy igazán gyors tárhelyről van szó. Emellett a gigabites LAN tesztelése is fontos lehet, amely szintén nem okozott problémát. Ezután pedig az első programok tesztelése következhet. Mind a böngésző használata, mind olyan elvárások, mint a full HD felbontású videók futtatása sem okozott problémát. Azt fontos megemlíteni, hogy beépített hangszóróval nem rendelkezik, tehát ezt igény esetén külön kell majd beszereznünk hozzá.

Végezetül a teszt részeként a nem kimondottan nagy gépigényű játékokat is fontos tesztelni. Amellett ugyanis, hogy médiatartalmak, valamint mindennapi használatra tökéletesen megfelel, a játékok minden gép esetében kérdésesek. Egy bármilyen egyszerűbb játék letöltése után érdemes ilyen szempontból is tesztelni gépünket. Az eredmény meglepően pozitív volt, bár azt érdemes hozzátenni, hogy a maximum beállítások mellett kisebb akadások azért előfordultak. A grafikai igények csökkentése után azonban tökéletesen futott a játék.

Összességében elmondható, hogy ár-érték arányban nagyon jó választás lehet azok számára, akik nem magas minőségű gamer igényekkel rendelkeznek. Akár munkára, akár mindennapi használatra, szövegszerkesztésre és emailek küldésére tökéletesen használható.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír laptop
Az oldal tetejére