Barion Pixel
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked. 

Kukirin C1 Pro Elektromos Roller

Kukirin C1 Pro Elektromos Roller

Ebben a cikkben a Kukirin C1 Pro elektromos rollert mutatjuk be nektek. A technikai paraméterek és használat mellett megnézzük, hogy kik számára lehet ideális választás.

Ez a modell valahol a robogó, a roller és a kerékpár között található meg. Ennek oka, hogy súlya és mozgékonysága miatt nem igazán nevezhetjük robogónak, azonban a használat során való ülés lehetősége miatt a roller kategória sem a legmegfelelőbb.

Mérete nem annyira kicsi, súlya azonban nem haladja meg a 40 kilogrammot. Használatának, valamint tárolásának nagy előnye, hogy összecsukható. Továbbá, fontos megemlíteni, hogy összecsukott állapotában viszonylag kis mérettel rendelkezik, tehát autóban kényelmesen szállítható. Kinézete közepesen masszív, indusztriális stílusú, amely miatt nagyszerűen illik városi használatához. A kinézetének különlegességét emeli fával borított talprésze, amely remek összhangban van a fekete fémszerkezettel. Ezen falap alatt találhatjuk meg a 25 amperórás, 48 wattos akkumulátor. Az akkumulátor viszonylag nagy teljesítményű, hiszen a 8-10 órás töltési időért cserébe 100 km-es hatótávolságot is elérhet. Ez természetesen optimális körülmények között érhető el. Tehát rendszeres nagyobb gyorsítások, valamint emelkedőkkel tarkított útvonalak esetén azért valamennyivel rövidebb hatótávolságra kell majd számítanunk.

Hátsóhajtású motorja 500 wattos teljesítményű, amely nem túlzottan erős, azonban nagyszerűen kihasználható. Maximum sebessége 45 km/óra, amelyet fokozatosan tud felvenni, ezzel pedig teljesen ideális városi használathoz. Lengéscsillapítása és magasan elhelyezkedő ülése növeli a biztonságérzetet használata során. A kényelmes használatot tovább emelik az elöl és hátul elhelyezett sárvédők, ezek természetesen esős időben jönnek a legjobban. Az esős használat kapcsán IP54-es vízvédelmét is érdemes megemlíteni.

A roller érthető okokból több tartozékkal érkezik, többek között az alap töltő, egy kisebb szerszám készlet a legszükségesebb darabokból összeállítva, valamint egy hátsó kis méretű csomagtartó láda.

A roller nagy előnye testre szabható jellege. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Elsődlegesen, állítható kormánymagassága biztosítja, hogy az egyedi igényekhez és magassághoz igazítva tudjuk majd használni. Ugyanez igaz az ülésére is, amely egyébként igazán párnázott és kényelmes.

Végezetül nézzük meg kicsit a használatát is, azaz, hogy milyen kezelőszervekkel látták el. A kormány bal oldalán találjuk a féket, csengőt, lámpakapcsolót, ezek alatt pedig egy indexet és a dudát. A csengő és a duda együtt nagyszerű kombináció, hiszen valakihez közelítve a duda használata kicsit erős lehet – ebben az esetben bátran használhatjuk a csendesebb csengőt is. A kormány jobb oldalán a központi kijelzőt találhatjuk, valamint a gázkart. A színes kijelző nem túl nagy méretű, azonban számos információt biztosít használat közben. A pillanatnyi sebességet, a sebességi fokozatot, valamint a megtett kilométert láthatjuk rajta.

Az indítás után fix gombokkal állíthatjuk a sebességet. Viszonylag lassan és kényelmesen indul el, amely miatt nagyon halk is lesz majd a vele való utazás. Ennek ellenére hamar eléri a magasabb sebességet, azaz a 20 km/órát egyes, a 30 km/órát kettes, a maximális 45 km/órás sebességet pedig a hármas fokozatban.

Összességében elmondhatjuk, hogy egy viszonylag gyors és kényelmes rollerről beszélünk, melynek kezelése egyszerű. Nagyszerű lehet városi használatra azok számára, akik az extra csomagtartó funkciót is ki tudják használni, hiszen ez igazán praktikus extra. Kezdők számára is ideális választás lehet, hiszen magasan elhelyezkedő ülése és nagyméretű kerekei miatt igazán biztonságos utazási élményt biztosít.

Tartalomhoz tartozó címkék: Kugoo Kukirin elektromos roller
Az oldal tetejére