Menü

owl-carousel

A Google nem bízza a véletlenre felhasználói védelmét!

A keresőóriás új adatokat publikált arról, hogy milyen módon próbálja biztosítani felhasználói biztonságát, és milyen koncentrált odafigyeléssel kutatja át a szoftveráruházából származó applikációk megbízhatóságát. Az információk több, mint meggyőzőek.

Google Play Áruház védelme
A tavalyi esztendőben a Google nem kedveskedett, már ami az appok kiszűrését illeti. 55%-kal több applikációt utasított el, mint az előző esztendőben, miközben az alkalmazásfelfüggesztések száma 66%-kal gyarapodott. A kegyelmet nem ismerő szigor olyan appokra irányult, melyek káros tevékenységeket folytattak például adatgyűjtés és kéretlen reklámok megjelenítése.
A fenti értékek növekedése nem a véletlen műve. A Google még tudatosabban figyel az ellenőrzésre, s automatizált védőintézkedésekkel is él a nemes cél érdekében. Például a letöltött appok nem kaphatnak kártékony frissítést vagy funkciómódosítást.
A Google Play Protect rendszer naponta ötven milliárd applikációt vesz górcső alá, ami a keresőóriás szerint azt jelenti, hogy a Play Áruházban nyolcad akkora eséllyel futhatunk bele kártékony appbe, mint más szoftverforrásnál.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Mobiltelefon Android

Keresés