Menü

owl-carousel

Ön itt jár: > Kezdőlap >

Mobiltelefon

Mobiltelefon

2019. 11. 28. 11:45:45

Hamis kriptovaluta alkalmazások lopják a Google felhasználók adatait, eddig még nem látott módon kicselezve a kétfaktoros, SMS alapú azonosítást.

A "BTCTurk Pro Beta", "BtcTurk Pro Beta"és "BTCTURK PRO" nevű appok egy török kriptovaluta-kereskedő, a BtcTurk alkalmazásának álcázzák magukat, céljuk nem kevesebb, mint a belépési adatok megszerzése. Az alkalmazások azonban ahelyett, hogy megzavarnák a kétfaktoros hitelesítés sms küldési folyamatát, inkább az egyszer használatos jelszavakat kaparintják meg a készülékek képernyőjén felbukkanó, hamis figyelmeztetések segítségével. Mindennek tetejében a programok tiszta munkát végeznek, mert teljesen eltüntetik maguk után az árulkodó nyomokat, azaz a felhasználók nem értesülnek a jogosulatlan tranzakciókról.

2019. 11. 27. 22:56:32

A helyzet az, hogy jelenleg a piacon nincs jobb alternatíva az iPhone X-nél, ha lényeges a stabilan, jól működő 3D arcfelismerés. Az iparági szakértők szerint ez a kijelentés nem csak, hogy megállja a helyét, de úgy tűnik még egy jó darabig jellemezni fogja a piaci erőviszonyokat. Számokban kifejezve a face ID minimum két évnyi előnyt biztosít az iPhone-oknak az androidos készülékekkel szemben - publikálta a Reuters, mely három mobilalkatrész gyártó céggel diskurált a témában.

A face ID az Iphone 3D szenzoraitól, vagyis a beépített hardvertől avanzsál csúcstechnológiává. A TrueDepth kamerarendszer a frontpanelre helyezett szelfikamera mellett a készülék karakterét adó Notch-ba beágyazva dolgozik. Milliónyi, parányi infravörös sugárnyalábbal három dimenziós modelleket alkot a felé forduló arcokról. Az ehhez társuló kiterjesztett valóság teszi elérhetővé a fiatalok által rajongott aninojit illetve a face ID-t.

2019. 11. 27. 10:21:47

Hivatalosan is beköszöntött a nyár: az iskolák bezárták kapuikat, a diákok kirajzottak, s a családok egyre-másra tervezgetik a kiruccanásokat. Ki hazai vizeken, ki tengereken “evezik”, élvezve a napfény simogatását. Az alábbiakban olyan appokat mutatunk be, melyek a naptej mellett főszerepet játszhatnak a következő hetekben.

 

Ha térkép, akkor a google maps az érték!

 

Mindegy, hogy bel- vagy külföld: helyismeret nélkül kissé céltalanná és kihívásokkal telivé avanzsálhatna a kimozdulás. A Google Maps jócskán kinőtte magát: offline navigáció, online forgalom figyelő és biciklis, gyalogos túraútvonal tervező is megbújik a szolgáltatásai között.

 

Wifi és VPN kéz a kézben járnak

 

Wifi kereső nélkül jobb, ha el sem indulsz! Megannyi ingyenes variáció elérhető, így aztán költséghatékonnyá teheted a nyaralás internetezés fűszerezte perceit. A VPN szolgáltatásnak hála pedig adataidat sem kell féltened - ehhez is számos variáns tölthető.

2019. 11. 26. 21:44:15

Evan Blass félreérthetetlen üzenetet közölt minap a Twitteren: úgy véli augusztus 20. környékén érkezik az Android új főverziója, mely egyenlőre csak P névre hallgat. És hogy milyen adalék információk támaszthatják alá Blass teóriáját? Egyrészt az a tény, hogy a rendszer negyedik, egyben utolsó fejlesztői példánya elérhető. Másrészt a Nougat és az Oreo is augusztus 20. környékén debütált, s a bevált menetrenden valószínűleg nem fog módosítani a Google.

2019. 11. 25. 11:00:39

A Google szívfájdító döntésre szánta el magát annak érdekében, hogy a komplett Android ne válljon nevetség tárgyává, a különböző hardveres fejlesztésekkel operáló mobilgyártóknak köszönhetően, akikkel amúgy alapvetően nyilván nincsen baja a cégnek. De a notchokat illetően elérkezett a korlátozások kora.

2019. 11. 23. 11:11:59

A G7 One az LG remekműve, mely az egyik legsokoldalúbban használható Android One okostelefon a piacon, mely Qualcomm Snapdragon 835 chipkészlettel, 4 GB RAM-mal és 64 GB-os belső tárhellyel büszkélkedik. A tetszetős mobil üveg borítással, polírozott fém kerettel, veszi le a lábáról a nagyközönség tagjait.

A kütyü mindennek tetejében az IP68-as por - és vízállósági szabványnak is maradéktalanul megfelel. A 6,1 hüvelykes kijelző 3120 x 1440 pixeles felbontással és 19.5:9 képaránnyal elképesztő látványt garantál.

2019. 11. 21. 18:13:22

A középkategóriába sorolható okostelefon alkalmazkodik az aktuális divathoz, de megtartja a gyári Androidot. A Nokia legújabb zászlóshajója az iPhone-okról jól ismert kijelzőbevágással érkezik. Az 5,8 hüvelykes panel így 19:9-es képarányúra nyúlik. Ezzel a megjelenéssel jogosan tarthat számot a csúcsmodellek közötti helyre.

Az alumínium vázas, üveg hátlappal érkező készülék középkategóriás hardverrel fut. Két variációja is elérhető, az egyik 3 giga RAM-mal és 32 Gb tárhellyel hasít, míg a másik 4 Gb RAM-ot és 64 Gb tárhelyet egyesít. Természetesen a tárterület micro SD kártyával hatékonyan bővíthető. A csúcsmobil hátoldalán két kamera trónol, egy 12 illetve egy 5 megapixeles szenzor. Az előlapon egy 8 megapixeles kamera várja, hogy szelfiket készíthessen.

 

2019. 11. 20. 11:03:52

Neked mennyire ismerős az alábbi szitu? Csoportos beszélgetés a messengeren, mindenki mindenkivel kommunikál. Ez egy darabig még lekövethető, de egy ponton túl már nem látni ki, mire reagált, ami nemcsak idegesítő, de az értelmezést is nehezíti. Na ennek most vége, mert hamarosan elérhetővé válik a válasz funkció, mellyel könnyedén reagálhatsz egy korábbi hozzászólásra.

 

2019. 11. 18. 10:28:58

A Google Play Services végleg elengedi az Android 4.0, Ice Cream Sandwich művésznéven futó verzió kezét. Ez a kiadás jelenleg az Androidos mobilok kevesebb, mint 1%-án fut.

Azzal, hogy a Google Play Services nem támogatja tovább ezt a verziót egyben elengedi a hét esztendős rendszer 14-es, 15-ös API szintjeit is.

 

 

2019. 11. 17. 12:38:21

Egy olyan jelentős biztonsági rés borzolja az Androidosok kedélyeit, mely komolyan veszélyezteti a felhasználók készülékeit. Szóval itt az idő a legújabb biztonsági frissítés feltelepítésére, ugyanis  a probléma az Android 7.0-9.0 verziókat futtató eszközöket érinti. A hackereknek a rosszindulatú kód aktiválásához elegendő annyi, hogy a kütyü tulajdonos rákoppintson egy neki küldött, ártalmatlannak tűnő képfájlra.

 

Keresés