Menü

owl-carousel

A Huawei debütáló csúcskészülékeit elcsípik az amerikai szankciók!

A Huawei debütáló csúcskészülékeit elcsípik az amerikai szankciók!

A Google szóvivője a napokban azt nyilatkozta, hogy a kínaiak nem telepíthetik az alkalmazásaikat a szeptember 18-án bemutatkozó Mate 30 és Mate 30 Pro csúcskészülékekre, mivel a Trump adminisztráció májusban komoly szankciókat vezetett be több kínai vállalatra is, melyek között a Huawei is szerepel.


A piacon lévő mobilokat ugyan nem érintik a korlátozások, ám a kérdés május óta ott lebegett a levegőben: mi lesz a jövőben debütáló készülékekkel? A felelet szépen-lassan kirajzolódik. A Mate 30 és Pro változata, valamint a sokat késő, hajtogatható Mate X csupaszon érkeznek a piacra: bár Androidot futtatnak majd, a Google appjai és szolgáltatásai nem lesznek elérhetőek.

A Trump adminisztráció ugyan adott kilencven nap türelmi időt a cégeknek (melyet a Huawei esetében újabb három hónappal meghosszabbított) a könnyebb átállás érdekében, ám ez csupán a régebbi eszközökre vonatkozik. Bár néhány héttel ezelőtt felröppent az a hír, hogy Trump végleg eltörli a szankciókat a vállalattal szemben, de azóta sem történt egyetlen lépés sem az ügyben.


Tartalomhoz tartozó címkék: hír Mobiltelefon Android

Keresés