Menü

owl-carousel

A Huawei után jöhet a vízözön!

Nincs új a nap alatt Huawei verzusz Google témában: a kínai gyártó kénytelen megválni az Androidtól mobilos eszközein. Ám arról nem szólt idáig a fáma, hogy pontosan milyen platformot vezet majd be a vállalat. Hála a márkavédelmi kérelmeknek a cég a napokban úgy tűnik lebukott, s így már utóbbi dilemma végére is pontot tehetünk.

Huawei Ark OS, Ark, Ark OS - ezekre a márkanevekre kért engedélyt a cég az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalától, vagyis az új operációs rendszer az Ark nevet fogja kapni nagy valószínűség szerint, aminek a szimbolikája nem kicsit beszédes. Az Ark jelentése bárka, ami akár Noé bárkájára és a vízözön túlélésére is utalhat, jelezve a világnak, hogy a további menetelés nem kérdés, hanem alap.

Huawei Ark OS

Egyéb információ ugyan nem áll rendelkezésre a témában, de szinte biztos, hogy az Ark OS az Android nyílt forrású kódbázisára támaszkodik majd. A Google engedélye nélkül, azonban sehol sem szerepelhet az Android megnevezés, illetve a cég termékei, szolgáltatásai sem kaphatnak teret a platform gyári kivitelében, így aztán alap állapotban számos, népszerű applikáció (Youtube, Google Térkép, Gmail stb.) nem lesz elérhető.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Mobiltelefon Android

Keresés