Menü

owl-carousel

Az Android a tengeren túl is arat!

Még mindig az Android operációs rendszer viszi a prímet a rendelkezésre álló platformok közül. Ez persze eddig sem volt másként, ám a legfrissebb kutatások szerint már Amerikában is a Google megoldása a nyerőbb. Az aktiválások száma 60% feletti, bár a dominancia márciushoz képest mérséklődött. Vagyis hiába van jelen az Apple, mint klasszik tengerentúli brand - az amerikaiaknak is az Android a favorit.

Természetesen a Google platformjának népszerűségét vezető márkák alapozzák meg. A Samsung és az LG az élen jár az eladások tekintetében, de a Motorola is helyet kér magának az élvonalban. Nyilván finomít az összképen az az egyszerű tény, hogy az Androidot rengeteg gyártó használja, akik nagyrészt az olcsóbb készülékekre vágyó felhasználók szegmensét szolgálják ki, míg az Apple a prémium kategória vitathatatlan egyeduralkodója.

És hogy mi van a Microsoft-tal? Semmi. Tavaly ugyan a piaci részesedést jelző torta nyomokban Microsoftot is tartalmazott, de idén már se híre, se hamva a vállalatnak.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Mobiltelefon Android iOS

Keresés