Menü

owl-carousel

Egy Huawei csúcsmobillal már most kevesebbek lettünk!

Az elmúlt napok nagy port kevert híre a Google és Huawei között kialakult feszült helyzetről szólt, ami megannyi megválaszolatlan kérdést hordoz magában. Donald Trump amerikai elnök fekete listája miatt a Google számos licenc kapcsán nem működik együtt a jövőben a kínai céggel, elvágva a vállalatot ezzel a húzással az Android fontosabb szolgáltatásaitól.

Egy Huawei mobillal kevesebb

A Google - megnyugtatandó a kedélyeket bejelentette, hogy a Huawei eddig megjelent összes (felhasználók által megvásárolt vagy kereskedelmi forgalomba kerülő) okoseszközén most és a jövőben is elérhetőek maradnak a legújabb Google és biztonsági frissítések. Ám egy sarkalatos kérdés idáig nem hozott feleletet, miszerint az ősszel debütáló Android Q platformot megkapják-e az eddigi kütyük.

A keresőóriás május elején hivatalosan közzétette azt a listát, mely azokat a készülékeket tartalmazta, amik részt vehetnek az Android Q béta tesztprogramjában. A tavaly megjelent Huawei Mate 20 Pro is a felsorolt mobilok között szerepelt, De a múlt idő helytálló, ugyanis a GsmArena kiszúrta, hogy frissült a lista, a csúcseszköz nélkül.

Huawei Mate 20 Pro

Vagyis ez azt bizonyítja, hogy a kialakult parázshelyzet több készüléket is magával fog rántani, mely kütyük nem fogják megkapni az Android Q-t. Kedden az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium kilencven napos haladékot adott a Huaweinek, azáltal, hogy elnapolta a korlátozó intézkedések életbe lépését, ezzel megkönnyítve a rájuk való felkészülést.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Mobiltelefon Android

Keresés