Menü

owl-carousel

Érdemes kapaszkodni, mert jócskán drágulhatnak az Androidos mobilok!

Ahogy arról nemrég beszámoltunk a Google appjai licenc alá esnek a jövőben, ami akár negyven dolláros áremelkedést is magával hozhat. Az új feltételek kizárólag az európai térségben árusított mobilokra vonatkoznak, mintegy válaszul az Európai Bizottság által kiszabott, rekord mértékű versenyügyi büntetésére.

Érdemes kapaszkodni, mert jócskán drágulhatnak az Androidos mobilok!

A Google nem halmozta el részletező információkkal a közönségét, de a The Verge hozzájutott olyan, bizalmas dokumentumokhoz, melyek kimerítően taglalják az árnövekedésre vonatkozó adatokat. Ezek szerint a licenc díj magyar forintba átszámítva 700 és 11000 forint között mozoghat, országonként és eszközönként eltérően.

A keresőóriás roppantul fifikás, ugyanis a telefonokat az érintőkijelző pixelsűrűsége alapján sorolja be a különböző árkategóriákba. Minél drágább egy készülék, annál többe fog fájni a gyártóknak és ezzel együtt a felhasználóknak, hogy például a Play áruház futtathatóvá váljon.

Azért szerencsére nem ennyire fekete-fehér a kép, ugyanis a Google hajlandó szemet hunyni a licenc felett, ha a gyártók a kereső és Chrome appokat előtelepítik eszközeikre. Csavar a történetben, hogy azok a cégek, akik eltekintenek a fenti duo telepítésétől nem kapnak egy vasat sem a telefonokon keresztül, a keresőóriáshoz befolyó reklámbevételből.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Mobiltelefon Android

Keresés