Menü

owl-carousel

Gyorsan lemerül az aksid? Az Androidban rejtőzhet a megoldás!?

Csodáról persze nincsen szó, hiszen ahhoz, hogy a mobilod extra hosszú ideig kibírja egy feltöltéssel (mint annak előtte a jó öreg, nyomógombos variációk) nagyobb kapacitású aksira lenne szükség. Ám ez a technológia még nem érhető el olyan módon, hogy a készülékek méretei ne növekednének, vagyis erre még várni kell. Viszont trükkök léteznek, amik segíthetik az eszközök optimálisabb energiafelhasználását és elosztását.
A telefonok processzorába ültetett mesterséges intelligencia például képes elosztani az erőforrásokat és kikapcsolni azokat az applikációkat, melyek szükségtelenül aktívak.
Az üzemidő felturbózásához a gyártókon kívül a rendszer maga is hozzájárulhat, amennyiben támogatja a sötét módot.


Az OLED kijelzőknél ez az egyszerű funkció kitolhatja az üzemidőt, nemcsak elméletileg, hanem bizonyított módon, jelentős mértékben gyakorlatilag is. Egyetlen példa többet mond minden szónál: sötét módban egy Pixel kijelzője 63%-kal kevesebbet fogyaszt, mint egy iPhone 7. Az Android fejlesztői konferencián komplett diasor árulkodott erről a döbbenetes tényről.


A Google úgy tűnik látja ebben a potenciált, ugyanis már a youtube app is megkapta a sötét módot, ahogy az üzenetküldő messages szoftver is. Persze az igazi nagy durranás az lenne, ha az Android rendszerszinten támogatná ezt a funkciót. A Samsung pontosan ezt  próbálja meg elérni a saját Android platformján.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Mobiltelefon Android

Keresés