Menü

owl-carousel

Hawai, dizsi és app-körkép, avagy mely alkalmazásokat vidd magaddal a nyaralásra!

Hawai, dizsi és app-körkép, avagy mely alkalmazásokat vidd magaddal a nyaralásra!

Hivatalosan is beköszöntött a nyár: az iskolák bezárták kapuikat, a diákok kirajzottak, s a családok egyre-másra tervezgetik a kiruccanásokat. Ki hazai vizeken, ki tengereken “evezik”, élvezve a napfény simogatását. Az alábbiakban olyan appokat mutatunk be, melyek a naptej mellett főszerepet játszhatnak a következő hetekben.

 

Ha térkép, akkor a google maps az érték!

 

Mindegy, hogy bel- vagy külföld: helyismeret nélkül kissé céltalanná és kihívásokkal telivé avanzsálhatna a kimozdulás. A Google Maps jócskán kinőtte magát: offline navigáció, online forgalom figyelő és biciklis, gyalogos túraútvonal tervező is megbújik a szolgáltatásai között.

 

Wifi és VPN kéz a kézben járnak

 

Wifi kereső nélkül jobb, ha el sem indulsz! Megannyi ingyenes variáció elérhető, így aztán költséghatékonnyá teheted a nyaralás internetezés fűszerezte perceit. A VPN szolgáltatásnak hála pedig adataidat sem kell féltened - ehhez is számos variáns tölthető.

Zsebmeteorológiai központ nélkül egy tapodtat sem!

 

Az időjárás figyelésére alkalmas applikációk nélkülözhetetlenek, pláne a napjainkban tapasztalható szeszélyes körülmények között. A radarral felszerelkezett verziók extra pontot érdemelnek, ugyanis real time figyelheted a frontokat és a bekúszó viharzónákat.

 

Do you speak english?

 

A nyelvi nehézségek leküzdésére a Google Translate tökéletesen alkalmas. A szótárak offline is használhatóak, a diktáló segítségével pillanatok alatt bevihetjük az értelmezendő mondatot, persze pötyögve is rögzíthetjük az adatokat. Óriási pozitívuma az appnak, hogy fotókról is felismeri a szövegeket és lefordítja azokat, vagyis táblákat is könnyedén értelmeztethetünk a közbenjárásával.

 

A pillanatfelvételek biztonsága mindenek felett!

 

Végül, de nem utolsó sorban, a felejthetetlen emlékeket nyilván szeretnéd minél teljesebben megőrizni és dokumentálni. A fotók készítése jó móka, de érdemes a képkockákat nap-nap után biztonságba helyezned.

A google fotók apphez csak egy gmail-es fiókra van szükséged. 16 megapixelig ingyen küldheted fel az égbe, pontosabban a felhőbe elkészült remekműveidet, ezzel garantálva azok épségét.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Mobiltelefon Android

Keresés