Menü

owl-carousel

Készen állsz a sebességváltásra?

A BGR nemrég publikált egy pofonegyszerű, mégis hatásos trükköt, aminek hála a másodperc töredékrésze alatt felpattan annak az appnak az ablaka, amire éppen vágysz. Szóval felejtsd el a várakozást, a türelmetlen körömrágást, és szokj hozzá a csettintésre szolgálatkész alkalmazások Androidos világához. Amikor a mobilod a szemed elé tárja az aktuálisan aktív alkalmazások listáját, akkor a mozgást a rendszer animálja, ezzel értékes processzoridőt pazarolva. Ez az a jelenség, ami teljesen nélkülözhető, tehát eljött a perc a kiiktatására. Jöhet az animálások letiltása?

Google Android 9.0 Pie

A nulladik lépés a fejlesztői üzemmódra váltás, ami nem mindig egyszerű, mert a gyártók jól elrejtik ezt a lehetőséget, nyilván azért, hogy a felhasználók nehogy kárt tegyenek véletlenül a saját rendszerükben. Az elővigyázatosság érthető, az alábbiakon kívül tényleg nem érdemes búvárkodni a fejlesztői menüben. A következő lépés Android 8.0-nál frissebb platform esetén érvényes. A beállításokon belül legalul a szoftver névjegyét kell bőszen kutatni. A szoftver adatainál hétszer, mint a mesében a build száma mezőre kell bökni. Igen, hétszer, szigorúan egymás után. Így aktiválható a kellően titkosított, varázslatos fejlesztői mód. Ezek után a beállítások menüben jól láthatóvá válik a fejlesztői beállítások pont, amin belül a “Developer options” rész lényeges a téma szempontjából. A megjelenő hosszú listában valahol középen felbukkannak a hőn vágyott paraméterek: “Ablakanimáció skálázása", "Áttűnésanimáció skálázása" és "Animátor időtartamának skálázása”. A fenti opciókban vagy ki kell kapcsolni a funkciókat, hogy ne is fussanak, vagy 0,5x-re állítani a sebességüket a várt gyorsulás elérésének érdekében.

Tadam! És ennyi! Az eredmény magáért beszél, akár karácsonyi ajándéknak is tekintheted ezt a cikket, mert a beállítások után biztos, hogy úgy érzed majd, hogy egy vadonatúj készülékkel gazdagodtál!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Mobiltelefon Android

Keresés