Menü

owl-carousel

Lerántjuk a leplet az Android Q újításairól!

Az már köztudott tény, hogy az Android Q rendszer szinten fogja támogatni a dark módot, de arról idáig csupán találgatni lehetett, hogy pontosan hogyan fog működni a sötétítés - Android módra. A napokban, azonban egy képernyőmentés és néhány vaskos információ kiszivárgott a témában, amik segítenek a valóság vázolásában.

A dark mód minden alaprendszeri képernyőt át fog variálni, vagyis a beállító paneleket, az indítómenüt, valamint a beépített appok saját képernyői, melyek sötétebben fognak megjelenni, kímélve ezzel a szemet.


Van még ezen kívül is új a nap alatt. Például rendszerszinten helyet kap egy olyan ficsör, melynek köszönhetően, ha külső monitort csatlakoztatnak a platformot futtató eszközhöz, akkor az asztali módban is használhatóvá válik. Ez amúgy nem akkora durranás, lévén más gyártók (például Samsung, Microsoft, Huawei) már rég elérhetővé tették ezt a szolgáltatást, ám most az Android rendszerszinten fogja ezt a lehetőséget támogatni.

Samsung Dex

A jogosultságok kiszabása is változik, aminek hála ténylegesen finomhangolhatóvá válik, hogy melyik app, milyen információkhoz juthat hozzá, így aztán akár a teljes blokkolás is szóba jöhet például pozíció követés esetén.
A debütálásra azért még várni kell egy cseppet: a keresőóriás eddigi gyakorlata szerint kb. március környékén mutatják be a legújabb verziót, ami csak a nyár végén, ősz elején lesz elérhető, futtatható.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Mobiltelefon Android

Keresés