Menü

owl-carousel

Újabb infók láttak napvilágot az Android Q-ról!

Az Android Q nemcsak a sötét felület, hanem a szolgáltatói korlátozások kiterjesztésében is élen fog járni a Google elképzelései és a kiszivárgott kulisszatitkok alapján.
Ahogy közeledik a hivatalos debütálás ideje úgy csurrannak-cseppenek az elejtett információmagok, amik aztán gyorsan szárba szökkennek. Az első adatbomba a dart mode integrálásáról tanúskodott, míg a legújabb durranás a szolgáltatói korlátozások kibővítéséről szól. Az Android Open Source Project oldalán nyilvánossá vált módosítások is alátámasztják ezt a híresztelést, vagyis az Android Q-ban a különböző szolgáltatók, a saját hálózatukban alkalmazott okostelefonokban egyéb korlátozásokat is bevezethetnek pl. konkurensek kizárása, SIM-kártyák számának csökkentése stb.


Az egyik, komoly jelentőséggel bíró kötöttség, hogy a hálózat fizikai struktúráját birtokló szolgáltató letilthatja az MVNO-k platformjához való kapcsolódást. Ehhez természetesen az érintett vállalat egyik SIM-kártyáját kell használni. A másik korlátozás a dual SIM-es mobilokat célozza meg, ahol a második SIM-kártya használatát kizárhatja a szolgáltató, azzal a kitétellel, hogy az első helyen kizárólag saját (vagyis a szolgáltatóhoz köthető) SIM alkalmazható.
Ha mindez megvalósul, akkor aranykorát élheti a független telefonok értékesítése és egyes vállalatok gigahatalommá duzzadása.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Mobiltelefon Android

Keresés